Лазерна дентална медицина
С денталните лазери можем да извършваме голям брой процедури в нашата практика. Те се прилагат за лечение на меките тъкани и зъбите и в много от случаите не се използва анестизия. При хирургично обработване с лазер пациентът се чувства комфортно по време и след лечението а най-характерно е , че след оперативният период протича с изключително бързо оздравяване за разлика от стандартните хирургични методи.

В нашата клиника използваме терапевтичен (нискоенергиен) и хирургически (високоенергиен) диоден лазер.

Нискоенергийна лазерна терапия - подобрява кръвната циркулация , лимфния дренаж и стимулира регенеративните и оздравителни процеси. Има бърз аналгетичен и противовъзпалителен ефект. Много често пациентите усещат мигновенно облекчение . Прилагаме терапевтичният лазер за лечение на възпаления около зъбите , рани след изваждане на зъби , хематоми , херпес, афти, пареща уста, пародонтит и др., без използване на стандартни техники за лечение.

Нискоенергийната лазерна терапия има висока ефективност при лечението на повишена зъбна чувствителност. От този проблем страдат много хора и чрез лазерите се постигат бързи и трайни резултати.

Високоенергийна лазерна терапия - включва хирургически способи за обработка на меките тъкани и зъбите. Хирургическият лазер е изключително необходим в денталната практика. Той дава възможност за лазерна корекция и отстраняване на меки тъкани:

·гингивопластика

·разкриване на импланти

·френулотомия

·деконтаминиране на джобове

·лазерен кюретаж на джобове

·лазерно избелване на зъби

·Ефективно лечение на зъбна чувствителност от студено, топло, сладко , кисело

 

 

 

 

Avangard Dental

Пътят към Усмивката ®